Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-tormás csülök II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db mellső csülök
  • 20 dkg savanykás alma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg reszelt ecetes torma
  • 2 tojás sárgája
  • törött fehérbors
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd hideg, sós vízben feltesszük főni, fedő alatt puhára főzzük.

    Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen.

    Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát és sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk,
    borsozzuk, majd ezt a tölteléket - arányosan elosztva - a 2 csülökbe, a csontok helyébe betöltjük.

    Kötőzsineggel átkötjük, és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.

    Amikor kihűlt, eltávolítjuk a kötőzsineget, és éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk. Salátával tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin