Almás-póréhagymás pite

default user icon

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 12 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 3 ek tej
  • Töltelék:
  • 2 db alma (közepes)
  • 25 dkg póréhagyma
  • 4 db tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg edami (vagy ementáli sajt, reszelve)
  • bors
  • chilipehely
  • 3 dkg kesudió (elhagyható)

Elkészítés

    1. A lisztet a sóval elkeverjük, összedolgozzuk a puha vajjal, majd 1 tojást beleütünk, és a tejet is belerakva, homogén tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, hűtőben pihentetjük egy fél órát.
    2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alsó-/felső sütés). Kivajazunk egy 25 cm-es sütőformát. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy körülbelül 3-4 cm-es pereme legyen. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt helyezünk rá, és valamilyen nehezéket teszünk bele (pl. babot), és 12-15 perc alatt elősütjük a tésztát. A sütőpapírt, a babbal együtt eltávolítjuk.
    3. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. Az almát szintén megmossuk, de nem hámozzuk meg, csak felvágjuk vékony szeletekre.
    4. A tejszínt, a 4 tojással és a reszelt sajttal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és csilivel fűszerezzük.
    5. Az elősütött tésztára tetőcserépszerűen ráhelyezzük az alma- és hagymakarikákat, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes-sajtos keveréket. Berakjuk a sütőbe, és körülbelül 15 perc múlva rászórjuk a kesudiót, majd, még ezzel együtt körülbelül 5-8 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin