Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás húsrakottas

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg burgonya
  • 8 szelet kicsontozott karaj
  • 2-3 jonatán vagy hasonlóan savanykás alma
  • olaj
  • só vagy ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, fél cm-es karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, szintén kb. fél cm vastagon felszeleteljük. A húst kevés olajon hirtelen elősütjük, sózzuk, borsozzuk. A vékonyan kiolajozott tepsibe lerakjuk a fele burgonyát, megsózzuk, erre jön a fele alma szelet, rá a hússzeletek, majd a másik fél alma , végül a burgonya. tetejét kissé megsózzuk, ráöntjük az olajat, amiben a húst átsütöttük. Lefedjük alufóliával, és közepes fokozaton a sütőben kb. 1-1,5 óráig sütjük. A végén a fóliát levéve ízlés szerint kicsit megpiríthatjuk.

Megjegyzés

Finom csirkemellel vagy pulykamellel is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zzzzzsuzsa
Nagyon fini! Csorgattam még egy kis mézet a húsra, de legközelebb többet fogok, hisz a rómaiak is mézzel édesítették az életet :D és talán jobban át is puhul a husi. Gyümölcsös és boros ételek forever! Édesszájúaknak kifejezetten ajánlom, mert benne van a desszert is :)!

Hasonló Receptek

Magazin