Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás szarvasgerinc

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg szarvasgerinc kicsontozva
  • ét olaj
  • zöldbors
  • rózsabors
  • fokhagyma
  • mustár
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál áfonyadzsem (gyümölcsdarabos!)

Elkészítés

    Elkészítés: 3 nappal a sütés előtt bepácoljuk a gerinchúst: az olaj at, a mustárt, a durvára tört borsot és a zúzott fokhagymát kikeverjük, mindenki ízlésének megfelelő mennyiségben. Minimum annyi legyen a pác, hogy vastagon bevonja a hús minden részét. Hűtőben érleljük.

    Sütés előtt kissé letörölgetjük, és forró serpenyőben kevés olaj on megsütjük mindkét oldalát, sózzuk. Ha valaki átsültebben szereti, tegyen rá fedőt, és még süsse kis lángon egy ideig.

    Ha megsült vegyük ki a serpenyőből, öntsük fel borral a visszamaradt pecsenyelevet, tegyük hozzá az áfonyadzsemet, és mártás sűrűségűre forraljuk be. Kóstoljuk meg, és ízesítsük, ha szükséges.

    Tálaláskor a húst ferdén vastag szeletekre vágjuk, és a mártással leöntve, burgonyakrokettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin