Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségchips házilag

Hozzávalók

  • 2 db kicsi cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kicsi zeller
  • színes bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A céklát, sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőlük.
    2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és ebbe rakjuk egymás mellé a szeleteket.
    3. Színes bors és só keverékével vékonyan megszórjuk a zöldségeket, és egy kis olívaolajjal kissé meglocsoljuk. A legjobb, ha olajsprayt használunk, így egyenletesen, kis mennyiségben kap az olajból, és nem áztatja a chipsünket.
    4. Légkeveréses sütőben, magas hőfokon (kb. 220 °C), maximum 5 percig sütjük. (Érdemes közben ránézni, minden sütőnél ki kell tapasztalni a megfelelő hőfokot) Amikor kisült a chipszünk, egy tálba halmozva kínáljuk.

Megjegyzés

Közkedvelt nassolni való egészséges változatban adalékanyagok nélkül! Színes és finom!

BoldogAgi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin