Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hirtelen halál és fekete kötény: brutális szivatásokkal jön A Konyhafőnök új évada!

default user icon
MME
A jubileumi 10. évaddal tér vissza a Konyhafőnök a képernyőkre – és ahogy azt megszokhattuk, balhékban nem lesz hiány! Idén még nehezebb dolga lesz a hobbiszakácsoknak, mint valaha, ugyanis rengeteg csavart főzött ki a zsűri, azaz Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő!

Augusztus 21-től, 20 órai kezdettel történelmet ír A Konyhafőnök: idén 10. alkalommal mutathatják meg az amatőr hobbiszakácsok, hogy helyük van a versenyben, kezdődik a casting a jubileumi évadra! 2023-ban azonban nehezebb dolga lesz a civil versenyzőjelölteknek, mint valaha, ugyanis rengeteg csavart főzött ki a zsűri, Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő! Több újdonság is várható, például a séfek is kupáért küzdenek – akinek a versenyzője nyer a Fináléban, megnyeri az Aranykupát!

Balhés újítások érkeznek a konyhába

A több ezer versenyzőjelölt közül csak száz kap lehetőséget, hogy megmutathassa magát a castingadások alatt, ahová érkezik az „Aranygomb” névre hallgató újítás. Aki főzésével meggyőzi a zsűri valamelyik tagját, és ő megnyomja az aranygombot, nincs farmerkötény, hanem egyből piros vagy kék kötényben, azaz azonnal az egyik séf csapatában találhatja magát a versenyző!

 

Óriási balhékat rejt magában a „Hirtelen halál” névre keresztelt újítás. Aki esetleg csúnyán rakja le a villát, vagy nem küzd meg az utolsó szemig a szálkákkal, esetleg kemény marad a rizottója, nem lesz esélye javítani: már a főzés közben is távozhatnak versenyzők, a zsűri ugyanis bárkit, bármikor kiszórhat, amikor csak kedve tartja! A zsűri ezeken túlmenően bevezet még egy újítást, a „fekete kötényt”. Ezt azok a versenyzők kapják, akik még ugyan kapnak lehetőséget, de a pallos ott fog lógni a fejük felett, Fördős Zé szerint „akinek ilyen színű kötény lesz a nyakában, az nagyon megszívja”!

A gasztroreality jól bevált receptje azonban nem változik: A Konyhafőnökben a versenyzők célja ugyanaz, tehát mielőbb bejutni Rácz Jenő vagy Sárközi Ákos csapatába, majd séfkabátot szerezni, végül pedig elvinni a trófeát, és az azzal járó 10 millió forintot!

Augusztus 21-től balhés szülinapra készülünk – minden hétköznap az RTL műsorán!

Ezek is érdekelhetnek