Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A helyi konyha varázsa

Antipasti, pizza, paella, tapas, kafta, baklava, dolmades, ouzo, sangria, burgundi: ínycsiklandó ételek és italok várnak rád külföldi szabadságod ideje alatt. Az illatos, gyönyörködtető fogások iránti kíváncsiságodat csak úgy enyhítheted, ha mind több finomságot kóstolsz meg.

Légy bátor, és nyugodtan próbálj ki néhány, az országra jellemző specialitást, hidd el, így jobban megismerheted vendéglátóidat. Néhány dologra azonban nem árt figyelni: az élelmiszereket, ételeket megbízható, tiszta, kulturált üzletekben, éttermekben vegyétek, illetve fogyasszátok, így kisebb a kockázata, hogy a nyaralás hátralevő részét gyomorrontással vagy ételmérgezéssel, a szobában fekve töltsétek.

Nem vagyunk egyformák

A turistahelyeken általában nem kell ilyen esetekre számítanunk, de azért nem árt óvatosnak lenni! Ha utcai árusoknál vásároltok, főleg a húsfélékkel vigyázzatok. Ha piacon vagy zöldségesnél szerzitek be a harapnivalót, a fogyasztást mindenképpen előzze meg egy alapos tisztítás. Sokan gondolják azt, hogy egy egzotikus országba utazva nyugodtan ehetnek bárhol bármit, mivel a helyi emberek is ezen élnek. A különbség azonban az, hogy a helyi emberek abban a klímában élnek nap mint nap, az ízek és a fűszerek nem ismeretlenek szervezetüknek. Ha ezek az emberek látogatnának Magyarországra, nagy valószínűséggel nekik is gondot jelentene a hagyományosan nehéz, magyar konyha…!

Kulcsszó: a higiénia

Az ebédet, vacsorát elfogyaszthatjuk valamelyik helyi étteremben, így alkalmunk nyílik a helyi ízek kipróbálására. Az utcai árusokat inkább kerüljük, ha látjuk, hogy nincs megfelelő hűtési lehetőségük - például a húsételek esetén.

Erre különösen figyeljünk, ha kisgyerek is van velünk, mert a romlott ételekre ők sokkal érzékenyebbek, és egy makacs hasmenés az egész nyaralást megkeserítheti.

Legközelebb a nyári allergén élelmiszerekről lesz szó. Tarts akkor is velünk!

Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

Ezek is érdekelhetnek