Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

II. Erzsébet egykori szakácsa elárulta: így lesz tökéletes a sült kolbász

default user icon
MME
A Michelin-csillagos séf, aki egykor II. Erzsébet királynőnek is főzött, most mindenkivel megosztja a kolbászsütés technikáját. Jeff Baker állítja, hogy ha így készítjük el ezt a remek fogást, akkor lesz csak igazán zseniális. Hozzáteszi, hogy az emberek többsége legalább három nagy hibát követ el, amikor kolbászt süt.

A díjnyertes séf, aki nem mellesleg II. Erzsébetnek is főzött, azt állítja, hogy a kolbászsütésnél öt olyan szabály van, amit be kell tartani, ha tökéletes végeredményre vágyunk. Hozzátette, hogy ezeket kevesen ismerik, így ennek a nagy klasszikusnak az elkészítésénél a legtöbb ember hibát hibára halmoz. Ezért következzenek most azok a bizonyos lépések Jeff Baker konyhájából, melyeket ha betartunk, a mi sült kolbászunk is tökéletes lesz - írja a Mirror.

1. Mielőtt nekilátsz

Fontos, hogy a kolbász ne a hűtőből kerüljön a serpenyőbe. Ez egészen pontosan annyit jelent, hogy főzés előtt legalább 20 perccel vegyük ki a hidegről, és hagyjuk állni picit szobahőmérsékleten. Erre azért van szükség, mert így a kolbászunk egyenletesen fog főni, majd később sülni, ráadásul abban is segít, hogy ne repedjen ki a serpenyőben.

2. Miben készítsük?

Mindenképpen olyan serpenyőt használjunk, ami tapadásmentes, alatta a lángot pedig állítsuk alacsonyra vagy enyhén közepesre.

3. Zsiradék

Egy púpozott teáskanál kacsa- vagy libazsírra lesz szükségünk, amit egyenletesen terítsünk el a serpenyő alján. Figyeljünk arra, hogy a teljes sütőfelületet érje a zsiradék, a felesleget pedig távolítsuk el.

4. Állandó hőfok

Miután belekerült a kolbász a serpenyőbe, próbáljunk állandó hőfokot tartani a rendszeres forgatás mellett. 10-12 perc sütés után a kolbászoknak már olyan gyönyörű aranyszínük lesz, mint ahogy azt a nagykönyvben írják.

5. Pihentesd!

Mielőtt tálalnánk a sült kolbászt, pihentessük egy kicsit. A séf szerint akkor lesz igazán jó a végeredmény, ha a hőmérséklete 70 fok környékén mozog, nyomásra pedig kemény és feszes.

A titok tehát nem más, mint a megfelelő serpenyő, az elegendő zsiradék, na és persze a legfontosabb, a pihentetés sütés előtt és után is. Ha ezekre odafigyelünk, akkor biztosan friss és szaftos lesz a sült kolbász –írja a lap.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss