Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 kés, amire mindenképpen szükséged van a konyhában

default user icon
MME
A vágóeszköznek megfelelő méretűnek, jól foghatónak és élesnek kell lennie. Segítünk, hogy a különféle alapanyagokhoz milyen kést használj.

Szakácskés

Széles (legalább 4 cm-es) pengéjével ideális a zöldségek, a gyümölcsök és a zöld fűszerek felvágásához, sőt, húsokhoz is. Ha kellően éles, roncsolás nélkül dolgozhatsz vele.

Zöldségkés

Pengéje egyenes és rövid (kb. 8 cm-es), ezért igen kézhez álló. Remekül használható gyümölcsök és zöldségek tisztításához, valamint feldarabolásához.

Sajtkés

Puha és lágy sajtok vágására különösen alkalmas. A pengében lévő lyukak megakadályozzák, hogy a sajtok krémes belseje ráragadjon.

Húsvágó kés

A hegyes penge megkönnyíti a pontos szeletelést. Bármilyen nyers, főtt, illetve sült húst szépen vág. Mindig a rostokra merőlegesen használd!

Kenyérszeletelő kés

A hosszú, hullámos élű penge inkább fűrészel, mint vág, ezáltal a keményebb kenyérhéj sem deformálódik. A szeletek pedig egyenletesek lesznek.

Ezek is érdekelhetnek