Szakácskés
Széles (legalább 4 cm-es) pengéjével ideális a zöldségek, a gyümölcsök és a zöld fűszerek felvágásához, sőt, húsokhoz is. Ha kellően éles, roncsolás nélkül dolgozhatsz vele.
Zöldségkés
Pengéje egyenes és rövid (kb. 8 cm-es), ezért igen kézhez álló. Remekül használható gyümölcsök és zöldségek tisztításához, valamint feldarabolásához.
Sajtkés
Puha és lágy sajtok vágására különösen alkalmas. A pengében lévő lyukak megakadályozzák, hogy a sajtok krémes belseje ráragadjon.
Húsvágó kés
A hegyes penge megkönnyíti a pontos szeletelést. Bármilyen nyers, főtt, illetve sült húst szépen vág. Mindig a rostokra merőlegesen használd!
Kenyérszeletelő kés
A hosszú, hullámos élű penge inkább fűrészel, mint vág, ezáltal a keményebb kenyérhéj sem deformálódik. A szeletek pedig egyenletesek lesznek.