Több ezer éve használják, leginkább Kínában, Japánban, Koreában és Vietnámban.
1. A pálcikák méretei
A pálcikák hosszúságai eltérőek. Függ attól, hogy hol, és mire használják. Főzéshez jóval hosszabb, 40-60 centimétereseket, míg étkezéshez rövidebbeket használnak. Kínában 20-26 cm az átlag, míg Japánban 16-20 cm.
2. Hányan esznek pálcikával?
A világ lakosságának 40%-a eszik kézzel, 30%-a késsel és villával és 30%-a pálcikával!
3. Eldobható evőeszköz
Évente körülbelül 60 billió eldobható evőpálcika kerül a szemetesbe. A fából és bambuszból készültek ugyanis nehezen tisztíthatóak.
4. Miből készül?
Az evőpálcikák a legkülfélébb anyagokból készültek és készülnek, napjainkban is. Régen fából, porcelánból, aranyból, ezüstből és különféle drágakövekből faragták őket. Ma fából, bambuszból, fémből és műanyagból készülnek.
5. A pálcika megmozgat!
Sokkal egészségesebb evőpálcikával enni, mert étkezés során több, mint 40 izmot mozgat meg az ujjainktól a vállunkig.
Így gyakorolhatod a pálcikával evést>>>
Ezeket az ételeket edd pálcikával>>>