Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

ZUPPA DI CANEDERLI ALLO SPECK – húsleves füstöltsonkás kenyérgombóccal

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 2-3 napos kenyeret vágjuk kockákra, áztassuk be egy kis tejbe, adjuk hozzá a kis kockákra vágott sovány tiroli sonkát (speck) és a szalámit. Külön serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott metélőhagymát vagy petrezselymet, és egy kis zsíros tiroli sonkát apró kockára vágva, továbbá egy kanál vágott hagymát, végül mindezt adjuk az előbbi masszához. A tojásokat keverjük össze kis sóval, öntsük a kenyérre, és adjuk hozzá a lisztet. Jól keverjük meg az egészet, formáljunk belőle kis gombócokat, és sós vízben, 15 percig főzzük őket. Csepegtessük le, majd tálaljuk metélőhagymával megszórt, jó húslevessel.

Az olasz receptekhez a hozzávalókat megvásárolhatjuk vagy megrendelhetjük a Gastronomia Pomo D’Oro-ban. (1054 Budapest, Arany János u. 9.)

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek