Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  

RECEPT

« vissza

Zselés kocka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Zselés kocka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 62
  • Elküldve: 15

Hozzávalók:

  • 3 csomag zselatint
  • 6 dl hideg víz
  • A sárga részhez:
  • 4 egész tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A barna részhez:
  • 4 egész tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 púpos evőkanál kakaópor
  • A fehér részhez:
  • 2 kis pohár tejföl
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A piros részhez:
  • 3 dl nem rostos szörp (bármilyen ízű lehet, de kóla ne, mert feloldja az alatta lévő részt)
  • 1 dl víz

Elkészítés:

3 csomag zselatint feloldunk 6 dl hideg vízben, felforrósítjuk, 4 egyenlő részre osztjuk.
 
A sárga részhez 4 egész tojást 6 evőkanál kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jól felverünk, majd hozzáadunk 1 rész zselatint, összekeverjük, és papírral bélelt tepsibe öntjük. Hűtőben tartjuk, amíg megdermed, ezután ráöntjük a barna részt.
 
A barna réteg ugyanúgy készül, mint a sárga, csak mielőtt belerakjuk az 1 rész zselatint, 3 púpos evőkanál kakaóport adunk hozzá. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, és ráöntjük a fehér részt.
 
A fehér részhez 2 kis pohár 6 evőkanál kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral addig keverünk, amíg a cukor elolvad, hozzákeverünk 1 rész zselatint. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, és ráöntjük a piros részt.
 
A piros réteghez 3 dl nem rostos szörpöt 1 dl vízzel és a maradék zselatinnal jól összekeverünk, és kanalanként a megdermedt fehér részre merjük.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Fazekas Lajosné küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Mézeskalács, bejgli, patkó
Szépen díszített mézeskalácsok és a hagyományos bejglik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Legjobb receptjeinket gyűjtöttük össze!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zserbó Gabitól Zserbó Gabitól
Fűszeres-sörös csülök Fűszeres-sörös csülök
Szakállas sajtos pogácsa Szakállas sajtos pogácsa
Bürgermeister karácsonyi kalács Bürgermeister karácsonyi kalács
Puha mézeskalács V. Puha mézeskalács V.
Rizses hús II. Rizses hús II.
Egyszerű csirkepörkölt Egyszerű csirkepörkölt
Francia hagymaleves barna sörrel Francia hagymaleves barna sörrel
Paprikás-kolbászos csirkecomb Paprikás-kolbászos csirkecomb
Habos linzer Habos linzer
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept