Zsebes karaj

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csont nélküli karaj egyben
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 1 húsleves kocka
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • Pác:
  • 0,5 l olaj
  • 1 cs magyaros sültek fűszerkeverék
  • 1 ek vegeta
  • 1 tk só
  • 1 csipetnyi őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés

    1.

    A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.

    2.

    z olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

    3.

    Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott cserépedénybe.

    4.

    A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát.

    5.

    Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük.

    6.

    A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin