Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-nyakas borsóleves grízgaluskával

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst egy jó nagy fazékban felteszem főni annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. (vigyázzunk, hogy ne legyen tele a fazék, mert még jön bele a zöldség!) Teszek bele 1 db húsleveskockát, a megpucolt vörös- és fokhagymát, megsózom. Fedő alatt, lassú tűzön kb. 1,5 órát főzöm.

Közben 2 tojást összekeverek 5 evőkanál búzadarával, megsózom, és teszek bele 1 teáskanál petrezselymet, majd a hűtőbe helyezem legalább 1 órára.

A zöldségeket megpucolom, karikákra ill. kockákra vágom, és ha a hús puha, melléteszem a zöldségeket is. Így főzöm kb. fél órát, majd beleteszem a borsót is. Ha minden megpuhult, teáskanállal beleszaggatom a galuskákat is. Ez kb. 5 perc alatt megfő, addig csinálok egy paprikás rántást, amit a legvégén a levesbe teszek egy kevés petrezselyem társaságában. Lehet még kevés kurkumával is ízesíteni, úgy még finomabb.

Ezek is érdekelhetnek