Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges-burgonyagombócos leves

Hozzávalók

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 levél zeller vagy zellergumó
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk piros paprika
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 2 db marhahúsleves-kocka
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A gombóchoz:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 4 ek liszt

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Utána összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából.
    2.   A megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a borsót, a fokhagymát, a leveskockát, a paprika krémet és az ételízesítőt feltesszük főni 3/4 liter vízben. Hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk. 
    3. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 2-3 liter vízzel, felforraljuk, majd berántjuk. A rántáshoz 2 evőkanálnyi étolajon 1 evőkanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Rádobjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük, majd a levesbe öntjük, és elkeverjük.
    4. A gombócokat belefőzzük a levesbe. Amikor feljönnek a tetejére, 2-3 percig főzzük még, majd levesszük a tűzről. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin