Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós sertésszűz

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz
  • 10 dkg szalonna (kolozsvári)
  • 10 dkg szalonna (füstölt)
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma (közepes)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • bors (frissen őrölt fehér)
  • majoránna

Elkészítés

    1. A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágot húst és fehéredésig pirítom.
    2. Ha a hús elnyerte a kellő álagot, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsompürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majorannával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm. Krumplipürével kínálom.

     

Megjegyzés

A sertésszűz nálunk az az alapanyag amivel a hétköznapokat is ünnepivé tudom varázsolni, így az ünnepek alatt is nagyon jó szolgálatot tehet. Ha jól van elkészítve, igazi fejedelmi étel készülhet belőle. A zöldborsót bátran helyettesíthetjük kedvünk és ízlésünk szerint más zöldséggel is. A lényeg, hogy készítsük, mert nagyon finom.

GastroHobbi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin