Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vargányás raguleves galuskával

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szelet zellergumó
  • 5 dkg szárított vargánya
  • bazsalikom
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • forró húsleveslé
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A szárított gombát langyos vízbe áztattam, majd folyó víz alatt többször leöblítettem. A sertéscombot feldaraboltam.

    Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároltam, rátettem a húst, fűszereztem borssal, reszelt fokhagymával, a leveskockákkal, sóval. Fedő alatt félkészre főztem, utána tettem hozzá a feldarabolt zöldségféléket és a gombát.

    Amikor megpuhult, felöntöttem megfelelő mennyiségű vízzel, utánfűszereztem, a végén bazsalikommal ízesítettem.

    A galuskához a tojást felvertem, sóztam, lisztet adtam hozzá és forró húslevest (ettől lesz finom puha a galuskánk). Közepes keménységű tésztát kevertem ki, és a forró, lobogó levesbe kanállal szaggattam bele.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin