Elkészítés: A tésztához a puha vajat összedolgozzuk a többi hozzávalóval, gombócot formázunk belőle, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
Kivesszük, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, és tetszőleges formával kiszúrjuk (én csillagokat használtam). Előmelegítjük a sütőt 210 fokra, és kb. 6-7 perc alatt világosra sütjük a csillagokat.
Ez idő alatt a marcipánrudat porcukron kinyújtjuk vékonyra, és annyi kisebb csillagot szúrunk ki, ahány nagyobb csillagunk van.
A megsült tészták közepére egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, erre kerül a marcipán, majd az egészet bevonjuk csokimázzal.
Díszcukorral meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre