Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadnyúl gombamártással

5/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A vadnyulat megmossuk, daraboljuk. Mély tálba helyezzük, tejet öntünk rá, lefedjük, és 24 órára hűtőbe téve pácoljuk.

A szalonnát felkockázzuk, a hagymát negyedekre vágjuk, a gombát szeleteljük.

A húsdarabokat a pácból kiemelve letöröljük, fűszerezzük sóval, borssal. Forró olívaolajban pirosra sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt császárszalonnát, a negyedelt vöröshagymát, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítve a borral felöntjük, és sütőbe tesszük. 190 fokon 60 percig sütjük, időnként megforgatva.

A sütőszaftot átszűrjük, ízesítjük mustárral, a tejfölt is hozzákeverjük, végül a szeletekre vágott gombát is belekeverjük, összeforraljuk.

Tálaláskor a nyulat az ízes gombamártással félig leöntjük. Köretként vajas kelbimbó, zsenge párolt sárgarépa illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek