Előkészítés: A tejet kissé meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk.
Elkészítés: 1 dl tejet, a cukrot, az olajat, egy csipet sót a liszthez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és (a kézi robotgép dagasztóspiráljával) addig keverjük, amíg a tészta fényes lesz, és elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát hat adagra osztjuk, és mindegyikből 2-2 egyforma hosszúságú rudat sodrunk. A két-két rudat összecsavarjuk, és körré összezárjuk (olyanok lesznek, mint a kis fészkek). A tepsire rakjuk a 6 fészket, és még 15 percig kelesztjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztákat megkenjük a maradék tejjel, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A kalácsok közepét festett vagy csokitojásokkal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre