Előkészítés: A káposztát megtisztítjuk, leszedjük a külső leveleit, a többit vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, és fél óráig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A sonkát szintén csíkokra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
Elkészítés: A margarint nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, a káposztát, és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a paprikát, és pár percig kevergetjük. Felöntjük a leveskockából felfőzött húslevessel, és lassú tűzön kb. 15 percig letakarva főzzük, majd sóval, őrölt borssal ízesítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt, rászórjuk a csíkokra vágott sonkát és meghintjük petrezselyemmel. Forrón, péksüteménnyel vagy kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre