Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tzatziki III.

MME MME
11 4/5
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát durvára reszeljük, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, lesózzuk, és hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk. Az uborkát jó alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a tejfölt és a joghurtot, egy kis fehérborsot, jól átkeverjük. Letakarva 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sült húsokhoz, görög salátával a kerti partik nélkülözhetetlen eleme. Hűtőben max. 2-3 napig eláll.

Megjegyzés

A fele joghurt - fele tejföl kombináció közel áll a görögök joghurtjának állagához, ami lényegesen sűrűbb a miénknél. - MME

Ezek is érdekelhetnek