Keress receptre vagy hozzávalóra

Túrós-goji bogyós palacsinta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 22 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 1 csipet só
  • cukor
  • 1 tk szárított goji bogyó ledarálva
  • 2-3 tk lemon curd (vajas citromkrém)
  • A töltelékhez:
  • 15-20 dkg félzsíros túró
  • 1 kis doboz habtejszín,
  • friss vagy szárított goji bogyó
  • 1/2 tk vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, habverővel összekeverjük, majd rászitáljuk a sóval, cukorral, és a darált goji bogyóval összekevert lisztet az olajat és csomómentesre kidolgozzuk. 10-15 percig pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük.
    2. A töltelékhez a túrót a szükséges mennyiségű tejszínnel krémes állagúra keverjük, vaníliával ízesítjük.
    3. A kisütött palacsintákat vékonyan megkenjük a citromkrémmel, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a narancssárga bogyókkal, és feltekerjük. Olvasztott csokoládéval, vagy tejszínnel tálaljuk.

     

Megjegyzés

Goji az élet bogyója, jó hatással van az immunrendszerünk működésére, látásjavító, vérképző stb. Bio vagy nagyobb áruházakban kapható, a gyümölcsből lekvárt, teát stb. készíthetünk, fogyasszuk akár rágcsaként is. A szicíliai citrommal készült krém nagyon aromás ezért óvatosan adagoljuk. Készen is kapható, de házilag is elkészíthetjük. Ha van kertünk vásároljunk cserjét, így sokkal olcsóbb.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin