A tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, habverővel összekeverjük, majd rászitáljuk a sóval, cukorral, és a darált goji bogyóval összekevert lisztet az olajat és csomómentesre kidolgozzuk. 10-15 percig pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük.
A töltelékhez a túrót a szükséges mennyiségű tejszínnel krémes állagúra keverjük, vaníliával ízesítjük.
A kisütött palacsintákat vékonyan megkenjük a citromkrémmel, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a narancssárga bogyókkal, és feltekerjük. Olvasztott csokoládéval, vagy tejszínnel tálaljuk.
Goji az élet bogyója, jó hatással van az immunrendszerünk működésére, látásjavító, vérképző stb. Bio vagy nagyobb áruházakban kapható, a gyümölcsből lekvárt, teát stb. készíthetünk, fogyasszuk akár rágcsaként is. A szicíliai citrommal készült krém nagyon aromás ezért óvatosan adagoljuk. Készen is kapható, de házilag is elkészíthetjük. Ha van kertünk vásároljunk cserjét, így sokkal olcsóbb. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!