Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós brownie

default user icon

Hozzávalók

  • A brownie-hoz:
  • 20 dkg dió (vagy mogyoró)
  • 20 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 20 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • A túrós foltokhoz:
  • 25 dkg krémsajt (zsíros)
  • 15 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 1,5 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

    1. Egy kb. 28x24 cm-es tepsit kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
    2. A tésztához összekeverjük a durvára vágott diót (vagy mogyorót) és a lisztet. A tojásokat egy nagy keverőtálban egy csipet sóval és a porcukorral kézi habverővel habosra keverjük.
    3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A vajat addig melegítjük egy kis edényben, amíg habzani kezd. Lassan az olvadt csokoládéhoz keverjük, és kevergetés mellett kb. 40 fokosra hűtjük.
    4. A vajas-csokoládés masszából 3 evőkanálnyit keverünk a tojásos keverékbe, majd egy spatulával beleforgatjuk a többit is, majd apránként hozzáadjuk a liszt-dió/mogyoró keveréket is. Az elkészült tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és 10 percre az előmelegített sütőbe toljuk.
    5. Atúrótöltelékhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd szabályos elrendezésben halmokat kanalazunk az elősütött tészta tetejére. Visszatoljuk a sütőbe, és további 25-30 percig sütjük.

    9 ALAPSZABÁLY A TÖKÉLETES BROWNIE-HOZ >>> 

    EZ MÉG A KEZDŐKNEK IS SIKERÜL: EGYSZERŰ KEVERT BROWNIE >>> 

    BROWNIE, AZ AMERIKAI CSODA - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin