Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos pite

40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot a puha vajat és az elhabart tojást egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk, majd hengert formázunk belőle, és 4 egyenlő részre vágjuk.
  2. A tésztagombócokat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd minipiteformába simítjuk. Villával megszurkáljuk, sütőpapírral beborítjuk, és egy-két marék szárazbabot szórunk bele.
  3. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűlni.
  4. A citromos krémhez fazékban vizet forralunk, ráhelyezünk egy fémtálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a forró vízbe. A tálba beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a citrom levét és héját, és egy habverővel összedolgozzuk. Gőz fölött sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről.
  5. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, és ráöntjük a pitetésztára.

Nézd meg videón, hogyan készül a citromos pite

 

Mini piteforma hiányában a hagyományos méretű süteményt is készíthetünk a hozzávalókból!

Ezek is érdekelhetnek

Friss