Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött pulykacomb

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 pulykacomb (1,2 kg)
  • 15 dkg cukkini
  • 2 piroshúsú paprika
  • 1 ágacska friss vagy 1 mokkáskanál szárított borsikafű
  • fél dl olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 fej friss, zsenge fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykacombot megmossuk, a felső combrészt kicsontozzuk, a húst kiterítjük, kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk.

    A cukkinit megmossuk, szárvégét levágjuk, és hosszú szeletekre gyaluljuk. A paprikákat kicsumázzuk, magjaikat-ereiket eltávolítjuk, és a húsukat vékony csíkokra vágjuk. A borsikafüvet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és felaprózzuk.

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).

    Kissé egymásra csúsztatva a húsra rendezzük a cukkiniszeleteket, tetejükre fektetjük a paprikacsíkokat, és megszórjuk a borsikafűvel. A hússzéleket egymásra hajtjuk, hústűvel betűzzük, sonkaszerűen megkötözzük.

    Mély sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bor felét, és fólia alatt, a sütőben puhára pároljuk (1-1/4 óra).

    A fokhagymafejeket megmossuk, egészben a hús mellé ültetjük, meglocsoljuk a maradék borral, majd a pecsenyelével, és a hússal együtt puhára-pirosra sütjük (20-25 perc).

    Eltávolítjuk a sültről zsineget és a hústűket, az alsó combrészből óvatosan kihuzigáljuk a szálkaszerűen megcsontosodott inakat. A comb felső részét nem túl vékonyra szeleteljük (az alsót egyben hagyjuk, majd az asztalnál bontjuk darabjaira), és bevonjuk a leszűrt pecsenyelével. A vajpuha fokhagymákat derékban kettévágjuk, héjukból egyenesen friss vagy pirított házikenyérre kenjük, és a hús mellé fogyasztjuk.

    További köretként burgonyapüré, petrezselymes újburgonya, vegyes tavaszi zöldségköret illik hozzá.

Megjegyzés

Lajos Mari receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin