Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött gombafejek szarvasgombaolajjal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 3 személynek:
  • 6 db szép csiperke (legalább 6 cm átmérőjű fejjel)
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1 evőkanál zsírszegény tejföl
  • 1 db kisebb méretű egész tojás
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
  • 1 mokkáskanál aprított kakukkfű
  • 2-3 rozmaringácska levelei finomra aprítva
  • 1 db kisebb salotta (mogyoróhagyma)
  • 1/2 mokkáskanál cayenne-i bors
  • 1 teáskanál szarvasgombaolaj
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 5 dkg emmentáli sajt frissen reszelve
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz:
  • friss salátakeverék

Elkészítés

    Elkészítés: A gombafejeket megtisztítottam a szennyeződéstől, a szárakat eltávolítottam, a gomba lemezeit karalábévájóval kikanalaztam. A hagymát egészen apróra kockáztam.

    Egy kisebb serpenyőben a kétféle olajban üvegesre pirítottam a hagymát, a gombafejeken kívüli részeket feldaraboltam, sóztam, a petrezselyemzöld kivételével minden fűszert hozzáadtam, és kissé megpirítottam – épp csak annyira, hogy a levét kiengedje. Ez kb. 3-4 percet vett igénybe.

    A zsemléket vízbe áztattam, kinyomkodtam. Egy nagyobb keverőtálba rakosgattam a zsemlét, majd hozzákanalaztam a pirított gombát a leve nélkül. A tejfölt a tojással és a sajt felével elkevertem, ezt is a tálba küldtem, végül csatlakozott az egészhez a finomra aprított petrezselyemzöld. Botmixerrel homogén krémmé turmixoltam.

    A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy kerámiatepsibe öntöttem a serpenyőben maradt levet, így nem volt szükség több zsiradék felhasználására. A gombafejekben szépen elosztottam a tölteléket, mindegyik kapott egy bohókás kalapot a reszelt sajtból, frissen őrölt borssal hintve. 20-25 perc alatt tökéletesre sültek.

    Azon melegében friss salátával tálaltam.

Megjegyzés



További képeket, érdekességeket a recepttel kapcsolatban Habliliom blogjában találsz!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin