Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tök töltve hús nélkül

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A zsenge tököket kettévágom, kikaparom a belsejüket erre megfelelő karalábévájóval. A belsejét összekockázom apróra, és a már kicsit sárgásra megkapatott hagymára teszem. Pirítom, és párolom is. Jöhet rá a bors, a fokhagyma, sültcsirkés fűszer és a vágott petrezselyem. Mikor kész, lehúzom a tűzről, és beleütök 2 tojást, majd mehet bele a zsemlemorzsa. Összekeverem, és a legvégén a reszelt sajtot is belekeverem. A tökökbe kiskanáállal beletöltöm, de csak laposan, épp hogy elég lesz, és tepsiben, kis vizet aláöntve alufóliával lefedve sütöm. 15-20 perc múltán levehetem a fóliát, és készre sütöm őket. A tök legyen puha, de nem kell túlsütni. Állásában még úgyis puhul. Kapormártás nagyon jó hozzá.

Megjegyzés

Cukkiniből ugyanígy elkészíthető, a töltelék pedig gombával gazdagítható. - MME

Ezek is érdekelhetnek