Előkészítés: A bacont csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, szintén csíkokra vágjuk. A spárgát lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A spárgát kevés vízben, rövid idő alatt megpároljuk, leszűrjük. Felforrósítunk egy teflonedényt, megpirítjuk benne a bacont, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a spárgát és a sajtot, összeforrósítjuk, és félre húzzuk. Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásfehérjét (nem kell kemény habbá!). A tojásfehérje negyed részéből kis lángon omlettet készítünk egy serpenyőben. Ne törjük össze! A spárga keverék negyedét az omlett egyik felére halmozzuk, a másik felét pedig ráhajtjuk. Tányérra csúsztatjuk. A fennmaradó anyagokból a fentiekhez hasonló módon még 3 db omlettet készítünk. A kenyeret megpirítjuk, és az omlettel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre