Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Több mint 2500 karácsonyi recept!

default user icon
MME
Összegyűjtöttük az összes karácsonyi receptünket, hogy egy helyen megtalálhassátok, és kedvetekre válogathassatok!

A sok-sok karácsonyi receptet különféle szempontok alapján lehet szűrni, csoportosítani. Előételek, főételek és desszertek szerint is kereshettek, valamint megtekinthetitek az összeset ABC rendben, illetve a legfrissebb finomságokat külön is megtaláljátok.

És hogy még egy kicsit segítsünk... További receptgyűjteményeket ajánlunk:

Édességek

A bejgli emblematikus karácsonyi süteményünk, nevezik patkónak és kürtneki. Leginkább diós és mákos változatai népszerűek, de már készülnek szilvalekváros, gesztenyés, aszaltgyümölcsös bejglik is.

Bejgli receptek >>>

A mézeskalács is igazi karácsonyi sütemény. A különleges fűszerkeverék és a méz ünnepi hangulatot klcsönöz ennek a sütinek, amiből készítetünk apró karácsonyi formákat, de akár házikót vagy karácsonyfadíszt is. A fűszerkeverékkel készíthetünk karácsonyi likőrt, de még az ünnepi szárnyast is tölthetjük mézeskalácsos töltelékkel.

A klasszikus zserbó a csoki-dió-sárgabarack isteni hármas tökéletes ízkombinációjának köszönheti népszerűségét, de mákos, mézes, szilvalekváros, túrós, kókuszos zserbót is találunk. De ki is lépett azserbó a süti kategóriából, mert zserbó bonbon és zserbó golyó is létezik!

Légies és könnyű, édes és roppan, valamint gyönyörű. Csak porcukor és tojásfehérje, esetleg pár csepp citrom. Szóval még olcsó és pofonegyszerű is, ahogy a Pavlova torta, az angolszász karácsonyok királynője. Látványos, de egyszerű!

Pofonegyszerű omlós tészta, amiben nincs is vanília, csak a hófehér cukros bundát ízesíti ez az illatos fűszer. A kiflik kisodrása csak a macerás, de gyerekekkel készítve játék az egész! 

Elválaszthatatlan a karácsonytól ez az aszalt vagy kandírozott gyümölcsökkel, dióval, mandulával, csokival gazdagított sütemény. Nem csak nálunk népszerű a gyümölcskenyér, de a német és osztrák konyha Stollenje, az olaszok Panettonéja is karácsonyi sütemény.

Gyümölcskenyér receptek >>>

Karácsonykor nem csak az ebédek és vacsorák, de a reggelik is különlegesek. Egy omlós kuglóf vagy egy fonott kalács forró kakaóval mesés, gyerekkort idéző reggeli, de uzsonnára se kutya!

A kókuszgolyó nem kimondottan karácsonyi, de annyira szeretjük, annyira változatosan elkészíthető - akár gyerekekkel is, hogy ilyenkor is népszerű!

Kókuszgolyó receptek >>>

A bejgli mellett karácsony táján rengeteg süteményünk alapja a gesztenye, a dió és a mák. Igazi téli és ünnepi édességeket készíthetünk velüK!

Bár rengeteg féle szaloncukor kapható, egyre népszerűbb a házi szaloncukor. Tengernyi variációban készíthetjük, és ajándéknak sem utolsó!

Szaloncukor recept >>>

Receptek a karácsonyi menühöz

Leginkább karácsonykor kerül az asztalunkra halászlé, esetleg nyári bográcsos partikon, pedig milyen finom! Ha nem kedveljük, próbáljunk ki más halleveseket a világkonyha klasszikusaiból!

Halászlé receptek >>>

Ez az étel az év utolsó heteiben minden kamrában, erkélyen, hűtőben megtalálható. Mindenki másképp csinálja a töltött káposztát, és szinte hagyomány a családi változatok végigkóstolása!

A rántott ponty mellett egyre népszerűbb nálunk is a sovány pulykahús a karácsonyi asztalon. Talán egészben sült bébipulyka még kevés helyen van, de a különféle töltött, gyümölcsös pulykafogások igen népszerűek.

A krumplisaláta talán a legnépszerűbb köret a karácsonyi asztalokon. Alapvetően két változata létezik a burgonyasalátának: az ecetes-hagymás, illetve a majonézes variáció. Mindkettő finom, csak győzzünk választani!

A lazacos finomságok is egyre népszerűbbek karácsonykor. A füstölt lazac az előételek és vendégváró falatkák sztárja, a friss lazac pedig könnyen, gyorsan elkészíthető és ünnepi főfogás.

Sajnos kevés halat eszünk, sokan idegenkednek tőle. A tonhalsaláta és a strandon a hekk még oké, de amúgy köszi, inkább nem. Pedig, pedig... Nagyon sokféle halból nagyon sokféle finomság készíthető, az egyszerű pontytól kezdve, a mesés húsú harcsán át a kiadós és semleges ízű pangasius-ig, hogy a süllőről, fogasról, naphalról ne is beszéljünk.

A libamáj igen drága dolog, ezért ünnepi és különleges is. Természetesen másféle májakkal is varázsolhatunk, például ünnepi pástétomot, akár vadhúsal is kombinálhatunk sertésmájat egy ünnepi előételek vagy karácsonyi ajándéknak! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss