Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis sült csirke gazdagon

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell
  • 2 csirkecomb (egész)
  • 6 csirkeszárny
  • 2 nagy paradicsom
  • sonka
  • bacon
  • füstölt sajt
  • koktélparadicsom
  • bors
  • A körethez:
  • 1,5 kg burgonya
  • vaj
  • bors
  • hagymaörlemény
  • tökmagolaj (sima olaj is jó)

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az olajozott tepsi aljára egy rétegbe fektetjük. A csirkecombot bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A csirkeszárnyat összehajtjuk, és a combbal a csirkemellre fektetjük, közéjük rakhatunk sonkát is. Majd a paradicsomkarikákat rárakjuk. A füstölt sajtot ráreszeljük vagy szeletekre vágva ráfektetjük. A tetejére koktélparadicsom gerezdeket rakunk. A tepsit lefóliázzuk és 250 fokon 1 óra 15 percig sütjük.

A körethez a burgonyát félbevágjuk és felszeleteljük vékony szeletekre, majd megmossuk, és egy tálban sózzuk, borsozzuk, a hagymaörleményt is rászórjuk. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a krumplit, majd olajjal meglocsoljuk. 5 percenkén forgatjuk 220 fokon. A végén a tetejét aranybarnára pirítjuk.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek