Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az olajozott tepsi aljára egy rétegbe fektetjük. A csirkecombot bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A csirkeszárnyat összehajtjuk, és a combbal a csirkemellre fektetjük, közéjük rakhatunk sonkát is. Majd a paradicsomkarikákat rárakjuk. A füstölt sajtot ráreszeljük vagy szeletekre vágva ráfektetjük. A tetejére koktélparadicsom gerezdeket rakunk. A tepsit lefóliázzuk és 250 fokon 1 óra 15 percig sütjük.
A körethez a burgonyát félbevágjuk és felszeleteljük vékony szeletekre, majd megmossuk, és egy tálban sózzuk, borsozzuk, a hagymaörleményt is rászórjuk. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a krumplit, majd olajjal meglocsoljuk. 5 percenkén forgatjuk 220 fokon. A végén a tetejét aranybarnára pirítjuk.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre