A tepsis-sajtos csirkemell elkészítéséhez a hagymát felaprítjuk, majd a kókuszzsíron megpirítjuk. Ezután rászórjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a mascarponét és a főzőtejszínt. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Hozzáadjuk a négysajtos alapot, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor már elég krémes, levesszük a tűzről és félretesszük.
A csirkemellfiléket félbevágjuk, megsózzuk, majd egy kivajazott tepsibe helyezzük őket. A sajtot lereszeljük, egy keveset szórunk belőle a csirkékre, majd ráöntjük a szószt.
200 fokos sütőben 45 percig sütjük. Ha egy kicsit már barnára pirult a szósz, rászórjuk a maradék sajtot, majd pár percre visszatoljuk a sütőbe, amíg az rásül. Krumplipüré, rizs vagy bulgur illik hozzá.