Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes pirított rizs csirkemellel

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. 3,75 dl vizet felforralunk egy kevés sóval. Hozzáadjuk a négyszer átmosott  rizst, elkeverjük, lefedjük, és kis lángon kb. 18 perc alatt puhára főzzük. Levesszük a tűzről.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és nagy lángon készre pirítjuk benne a megmosott és felkockázott húst.
  3. Meghintjük a pirospaprikával, és egy szűrőlapáttal tányérba szedjük. Közben a répát meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, a kaliforniai paprikát megmossuk és kimagozzuk. A répát és a paprikát felkockázzuk, a pórét karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és finomra zúzzuk.
  4. A serpenyőben maradt olajhoz adjuk a fokhagymát és a pórét, és megfonnyasztjuk. Hozzáforgatjuk a répát, és addig pirítjuk, amíg a répa puhulni kezd. Hozzáadjuk a paprikát, és így is néhány percig pirítjuk. Végül hozzáadjuk a borsót és az alaplét. Megsózzuk, felforraljuk, és néhány percig főzzük.
  5. A főtt rizshez forgatjuk a pirított zöldséget és húst, ha szükséges, ismét megsózzuk. Aprított újhagymazölddel tálaljuk.



Megjegyzés

Egy adag: 445 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss