Tepsis lángos (kenyérlángos)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg főtt krumpli
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • pici cukor
  • 3 dkg élesztő
  • A tetejére:
  • 45 dkg tejföl
  • 2 tömlős krémsajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A főtt krumplit áttörjük, 1 kiskanál cukrot, 1 evőkanál sót, 1 dl tejet hozzáadunk. Belekeverjük a margarint, rászórjuk a lisztet és belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt. Jól átgyúrjuk, és kelni hagyjuk.

    Kb. 1 óra múlva kikent lisztezet gáztepsibe belesimítjuk a tésztát.

    A tejfölbe belenyomjuk a 2 tömlős sajtot, a fokhagymát, valamint belekeverjük a karikákra vágott vöröshagymát, ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ezt a masszát rásimítjuk a tészta tetejére, és kb. 200 fokon sütjük, amíg a teteje barnulni kezd.

Megjegyzés

A lángos tetejére szórhatunk kockára vágott szalonnát vagy reszelt sajtot is.

Gottvald Anita
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kis Dénesné 3 évvel ezelőtt
Már többször is megcsináltam és nagyon szeretjük. Jó recept .
Keresztenyi Zsuzsa 4 évvel ezelőtt
szerintem annak is ugyan akkora meretu a tepsije :)
andi 4 évvel ezelőtt
nekem elektromos sütöm van.

Hasonló Receptek

Magazin