Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-zöldborsós csirkeragu

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke (1,2 kg)
  • 6 db friss babérlevél
  • 2 szem borókabogyó
  • 1 szem szegfűszeg
  • 5 szem egész bors
  • 1 csomag leveszöldség
  • 3 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 15 dkg spárgacsúcs (fagyasztott, elhagyható)
  • bors
  • 1/2 db citrom
  • petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

    1. A megmosott csirkét leveses fazékba tesszük a babérlevéllel, a borókabogyóval, a szegfűszeggel, a szemes borssal és 1/2 tk sóval együtt. Annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, majd felforraljuk. Közben a leveszöldséget megtisztítjuk és feldaraboljuk.
    2. Forrás után a tüzet mérsékeljük, és a főzőlé tetejéről habszedő kanállal eltávolítjuk a habot. A leveszöldséget a fazékba tesszük, és a csirkével együtt puhára főzzük kb. 1 óra alatt. Közben a habot időről időre leszedjük.
    3. A csirkét kivesszük a fazékból, és hűlni hagyjuk. A főzőléből kimérünk 2,5 dl-t. A csirke húsát leválasztjuk a csontokról és falatnyi darabokra vágjuk.
    4. A vajat gyenge tűzön felolvasztjuk, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük kb. 1/2 dl fehérborral, és habverővel simára keverjük. Folytonos keverés közben egymás után hozzáadjuk a maradék bort, a kimért főzőlét és a tejszínt. Beleforgatjuk a zöldborsót, valamint a spárgát, és kb. 5 percig forraljuk.
    5. A húst felmelegítjük a zöldséges szószban, és sóval, borssal, valamint frissen facsart citromlével ízesítjük. Frissen tépett petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

      MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE EGYSZERŰEN >>>

      MANGÓS CSIRKE >>> 

    Szárnyas frikasszé recept >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin