Előkészítés: A csirkemellfilét megmossuk, kis kockákra vágjuk. Ugyanezt tesszük a répával, gombával. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a zöldborsót szintén megtisztítjuk.
Elkészítés: Kevés olajon megpirítjuk (5-6 perc) a csirkemellkockákat. Hozzáadjuk a karfiolt, répát, gombát, borsót, és még 5 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, átkeverjük, majd felengedjük vízzel
(1-1,5 l). Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 45 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Amint a leves ismét felforr, beletesszük az aprótésztát. Ha minden megpuhult, és a tészta is megfőtt, beleöntjük a tojássárgával összekevert tejszínt. Megszórjuk kevés tárkonnyal, és néhány csepp citromlével pikánsítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre