Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes rizstorta

MME MME
1
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 3 tojásból egy közepes tepsiben az ismert módon vékony piskótát sütünk.

15 dkg megmosott rizst 2 dl forró vízbe szórunk, kis lángon lefedve főzzük, míg a leve elpárolog. Ráöntünk 5 dl forrásban levő tejet, 2 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, letakarva hűlni hagyjuk. A rizs így a gőzben puhul meg teljesen.

1 púpozott evőkanál zselatinport 1 dl vízben kevergetve addig melegítünk, amíg el nem olvad. Amikor már csak langyos, a tejes rizshez keverjük.

4 dl tejszínt habbá verünk, 2/3 részét a
zselatinos rizsbe forgatjuk.

A tepsiben lévő piskótát 4-5 evőkanál sárgabaracklekvárral megkenjük, a rizses krémet rákenjük.

Ha megdermedt, kockákra vágjuk, a maradék tejszínhabbal és idénygyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek