Elkészítés: 3 tojásból egy közepes tepsiben az ismert módon vékony piskótát sütünk.
15 dkg megmosott rizst 2 dl forró vízbe szórunk, kis lángon lefedve főzzük, míg a leve elpárolog. Ráöntünk 5 dl forrásban levő tejet, 2 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, letakarva hűlni hagyjuk. A rizs így a gőzben puhul meg teljesen.
1 púpozott evőkanál zselatinport 1 dl vízben kevergetve addig melegítünk, amíg el nem olvad. Amikor már csak langyos, a tejes rizshez keverjük.
4 dl tejszínt habbá verünk, 2/3 részét a
zselatinos rizsbe forgatjuk.
A tepsiben lévő piskótát 4-5 evőkanál sárgabaracklekvárral megkenjük, a rizses krémet rákenjük.
Ha megdermedt, kockákra vágjuk, a maradék tejszínhabbal és idénygyümölcsökkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre