A rebarbara külső hártyás részét lehúzzuk, majd felvágjuk kisebb darabokra. A barna cukorhoz egy evőkanál vizet adunk, és világos színűre karamellizáljuk. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feldarabolt rebarbarát, felöntjük vízzel, és visszatesszük a tűzre. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és gyömbért, egy csipet sót, beletesszük a szegfűszeget,hozzáreszeljük a citromhéjat, majd kb. 10 percig főzzük.
Amikor a rebarbara már szinte szétfőtt, levesszük a tűzről, kivesszük a szegfűszeget, le turmixoljuk, és egy szitán átpasszírozzuk, hogy szép sima legyen. A Hulalát - vagy habtejszínt - simára keverjük a pudingporral, és állandó keverés mellett a forrásban lévő leveshez csorgatjuk, majd kevergetve 1-2 percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön.
Tálaláskor merjük a rebarbara krémlevest tányérba, kanalazzunk rá keményre felvert tejszínhabot, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint édes, ropogós kekszet is kínálhatunk hozzá.... - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!