Tejszínes petrezselyem-krémleves

Hozzávalók

  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 5-6 dl zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A krumplit megpucoljuk, majd vékony kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A petrezselyemzöld vastag szárrészét levágjuk, a maradékot felaprítjuk.
    2. Az olajat felhevítjük, belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a krumplit és a petrezselyem levágott, vastag részét, majd alaposan összekeverjük. Felöntjük a zöldségalaplével, majd ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal, és puhára főzzük.
    3. Közben blansírozzuk a maradék petrezselyemzöldet úgy, hogy kb. 1 percre forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd leszűrjük, és rögtön jéghideg vízbe tesszük. Ezután leszűrjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A levesbe tesszük, és botmixerrel pépesítjük.
    4. Végül a leveshez keverjük a tejszínt, majd visszetesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett forráspontig melegítjük. Tálaláskor a krémlevest tányérokba merjük, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Én tettem a forró vízbe egy késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon a petrezselyem színe.

Nem is gondolnánk, hogy a petrezselyemzöld felhasználásával egy mennyei krémlevest tudunk főzni. Pedig ez így van, és az elkészült leves nagyon finom.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin