Előkészítése: a megtisztított sárgarépákat megmosom és lecsöpögtetem. Egészben (tehát darabolás nélkül) tűzálló tálba teszem. Megsózom, rászórom a majoránnát. A tejszínt és a paradicsompürét simára keverem.
Elkészítése: a paradicsomos tejszínnel lelocsolom a karottát. A tálat szorosan befedem és az előmelegített forró sütőben addig párolom, amíg a sárgarépa félig meg nem puhul. Néhányszor átkeverem, végül a tetejét levéve elpárologtatom a fölösleges levét. Rászórom a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet, és jól összekeverem. Grillcsirkéhez, natúr szelethez kiváló köret, vagy hidegen saláta. (Ezt a sárgarépát még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként semmi pénzért sem ennék meg a sárgarépa-főzeléket.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre