Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes meggyleves (cibere)

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg (1 üveg) meggybefőtt
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis darab fahéj
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1 tk citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 1-2 tk kukoricakeményítő

Elkészítés

    1. A meggybefőttet egy edénybe szűrjük, a meggyet félretesszük. 
    2. A befőtt levét egy fazékba öntjük, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szekfűszeget, majd összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és tovább forraljuk.
    3. A tejszínes alapba tesszük a meggyet, elkeverjük, és pár percig főzzük, hogy a gyümölcs is átvegye a fűszeres ízt.
    4. Ha nem elég sűrű a levesünk, akkor egy-két teáskanálnyi, kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítővel sűríthetünk rajta, de aki a habarást jobban kedveli, azzal is tökéletes lesz!

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin