A sütőt 160 fok légkeverésen előmelegítem, egy nagy tepsit kibélelek egy szilikonos sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 160 fok légkeverésen. Egy 30x40-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel a fehérjét egy csipet sóval, majd tegyük félre. A sárgáját keverjük habosra a cukorral és keverés közben csorgassuk hozzá a két evőkanál meleg vizet.
Adjuk hozzá a darált pisztáciát és a sütőporral átszitált lisztet. Kézi habverővel nagy átkeverő mozdulatokkal lazán forgassuk össze. Majd a tojáshab 1/3át is adjuk hozzá óvatos keveréssel, végül a 2/3-át is forgassuk bele.
Tegyük a masszát a sütőbe és 20-25 perc alatt légkeverés nélkül süssük világosbarnára. Ha megsült, vegyük ki, és tegyünk rá egy sütőpapírt, arra pedig egy konyharuhát. Fordítsuk át a tepsit, borítsuk ki a tésztát és melegen tekerjük fel.
Hagyjuk így kihűni és tegyük a mélyhűtőbe, hogy hideg legyen a tészta, amikor a fagyival megtöltjük.
Amíg a tészta kifagy, elkészítjük fagyigépben a joghurt fagyit. A hozzávalókat előzőleg kb. egy órán át tartsuk a mélyhűtőben hogy jó hidegen kerüljenek bele a fagyigépbe.
A keverjük össze joghurtot és a sűrített tejet, verjük fel a teszínt és keverjük össze a hozzávalókat. Majd készítsük el a fagyigépben a használati útmutatónak megfelelően.
Fagyigép nélkül öntsük egy lapos tálba, tegyük a mélyhűtőbe és félóránként keverjük át. Ha megfagyott, vegyük elő a tésztát, tekerjük ki, fejtsük le róla a papírt, töltsük meg a fagyival és szórjük meg bőven a fagyasztott gyümölccsel.
Tekerjük fel szorosan és csomaguljuk be egy tiszta sütőpapírba, majd tegyük be a mélyhűtőbe egy éjszakára.
Másnap vegyük ki és kb. 10 perc után szeleteljük fel.