Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes jégkrémrolád gyümölccsel

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 nagy tojás
  • 75g darált pisztácia
  • 70 g finomliszt
  • 120 g cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk citromlé
  • 1 csipet só
  • 2 ek meleg víz
  • A fagyihoz:
  • 1 nagy doboz (400 g) görög joghurt
  • 1 tubus sűrített tej
  • 1 doboz (200 g) tejszín
  • 200g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs

Elkészítés

A sütőt 160 fok légkeverésen előmelegítem, egy nagy tepsit kibélelek egy szilikonos sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 160 fok légkeverésen. Egy 30x40-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel a fehérjét egy csipet sóval, majd tegyük félre. A sárgáját keverjük habosra a cukorral és keverés közben csorgassuk hozzá a két evőkanál meleg vizet.

Adjuk hozzá a darált pisztáciát és a sütőporral átszitált lisztet. Kézi habverővel nagy átkeverő mozdulatokkal lazán forgassuk össze. Majd a tojáshab 1/3át is adjuk hozzá óvatos keveréssel, végül a 2/3-át is forgassuk bele.

Tegyük a masszát a sütőbe és 20-25 perc alatt légkeverés nélkül süssük világosbarnára. Ha megsült, vegyük ki, és tegyünk rá egy sütőpapírt, arra pedig egy konyharuhát. Fordítsuk át a tepsit, borítsuk ki a tésztát és melegen tekerjük fel.

Hagyjuk így kihűni és tegyük a mélyhűtőbe, hogy hideg legyen a tészta, amikor a fagyival megtöltjük.

Amíg a tészta kifagy, elkészítjük fagyigépben a joghurt fagyit. A hozzávalókat előzőleg kb. egy órán át tartsuk a mélyhűtőben hogy jó hidegen kerüljenek bele a fagyigépbe.

A keverjük össze joghurtot és a sűrített tejet, verjük fel a teszínt és keverjük össze a hozzávalókat. Majd készítsük el a fagyigépben a használati útmutatónak megfelelően.

Fagyigép nélkül öntsük egy lapos tálba, tegyük a mélyhűtőbe és félóránként keverjük át. Ha megfagyott, vegyük elő a tésztát, tekerjük ki, fejtsük le róla a papírt, töltsük meg a fagyival és szórjük meg bőven a fagyasztott gyümölccsel.

Tekerjük fel szorosan és csomaguljuk be egy tiszta sütőpapírba, majd tegyük be a mélyhűtőbe egy éjszakára.

Másnap vegyük ki és kb. 10 perc után szeleteljük fel.

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek