Elkészítés: A hagymát apróra, a gombát kisebb cikkekre vágom. Olajon üvegesre sütöm a hagymát, rádobom a gombát. Sóval, borssal ízesítem, és ha elfőtte a levét, kevés liszttel megszórom. Pár másodpercig pírítom, majd felöntöm a tejszínnel. Összeforralom, majd félreteszem. A húst vékonyra veregetem, sózom-borsozom, lisztbe forgatom, és forró zsíradékon mindkét oldalát hirtelen megkapatom. Tűzálló edényt veszek elő, kicsit kikenem margarinnal, aztán jön a rétegezés. 1 réteg húst fektetek a tálba, amit alaposan bevonok a gombás mártással. Jöhet a következő adag hús, rá a gomba. Alufóliával befedem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Kb. 1/2 óra múlva megszúrom hústűvel, és ha könnyedén átszalad, kiveszem, és megszórom bőven reszelt sajttal. Megvárom, míg kicsit megpirul rajta a sajt (ilyenkor lehet használni a grill fokozatot, csak figyelni kell, nehogy túl pirosra süljön), és kész is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre