Elkészítés: A liszthez keverem a sütőport. A meggybefőttet lecsöpögtetem, a vajat belemorzsolom a lisztbe. A tojásokat szétválasztom, a sárgához adom a vaníliás cukrot és kb. 20 dkg cukrot, világossárgára keverem. A tojásfehérjét keményre verem, közben hozzáadom a maradék cukrot. Óvatosan a fehérjéhez adom a sárgát meg a lisztet, mikor ezt összekevertem, beleteszem a tejfölt is, majd ezzel is elkeverem.
A tepsibe sütőpapírt helyezek, majd beleöntöm a tésztát. Egyenletesen elsimítom, ezután a meggyszemeket lenyomkodom arányosan elosztva a tészta aljára. Előmelegített sütőbe teszem, kb. 180 fokon sütöm, amíg a teteje halványbarna lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre