Tejfölös krumplifőzelék

default user icon
14 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • fél hagyma (elhagyható)
  • pirospaprika (elhagyható)
  • bors
  • babérlevél
  • majoránna
  • ecet
  • liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockárva vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát (0,5-1 mokkáskanál). Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 1 kanál lisztet csomómentesen.

    Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szilvikee91 1 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett a főzelék, pedig először készítettem el. :) Én egy kis kanál cukrot is beletettem meg vegetát, a borsot hagytam csak ki. Köszönöm!
Vámosi Richárd 2 évvel ezelőtt
Hello, Finom lett, bár nem tudom hogy hova is kell vagy tűnt el az ecet. Mivel nagyon kezdő vagyok, és csak az asszonynak segítek be a háztartásba, ezért é mindent szóról szóra követek. Ezért szeretem az egyértelmű leírásokat. Kérlek akkor módosítsd a leírást, meg a habarást is ahogy gondolod, hogy ilyen lükéknek is sikerüljön mint amilyen én vagyok. :) Köszi
Oroz Veronika 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom a recept, köszi! Életem első krumplifőzeléke volt, és rögtön el is fogyott az egész. Ízlett mindenkinek, nem mondta senki, hogy anyukámé finomabb! :) A recept ugyan nem írta, de a végén, amikor behabartam, beledobtam a házi füstölt kolbászunkból pár darabkát, ami adott neki egy kis plusz ízt, és a fiúk sem moroghattak, hogy húsmentes az ebéd.
Xany 3 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen a receptet! Megcsináltam és nagyon finom lett :) Innentől kezdve mindig így fogom elkészíteni.
cereza 3 évvel ezelőtt
\"A habaráshoz kell 60 gr liszt, ez legalább 3 ek., a receptbe is így írtam, de valamiért nem így jelent meg.\" Csak azért másolom be ide, mert az utolsó hozzászólást mutatja a recept alatt :) Én az 5 csillag után úgy döntöttem, nem nézem meg a hozzászólásokat, így én erről az infóról lemaradtam :( Másnak legyen több szerencséje ;) Egyébként tényleg finom, ajánlom mindenkinek sok szerettel :*
Andrea 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett. Még egy kis foghagymát tettem hozzá.Koszi
Veszpréminé Domokos Erzsébet 4 évvel ezelőtt
E szerint a recept szerint készítettem ma el, csak a pirospaprikát hagytam ki belőle Nagyon finom lett. Köszi!
gyalogné tóth melinda 4 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, nagyon fini lett!!!!
Németh Ádám 4 évvel ezelőtt
Első osztályú recept, gyors egyszerű és tényleg csak az van benne ami miatt jó lesz :) Tipp : dobjatok hozzá még 30 dkg zöldborsót, nagyon fel tudja dobni annak aki szereti ;)
Ács-Vilmos Edit 4 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept!!!! Köszönjük:)

Hasonló Receptek

Magazin