Sztrapacska II.

default user icon
10 4.3/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 50 dkg meghámozott, lereszelt burgonya
 • 1 tojás
 • kevés só
 • liszt
 • kockára vágott füstölt szalonna
 • 1 kanál zsiradék
 • 10 dkg juhtúró

Elkészítés

  Elkészítés: A reszelt krumpliból, 1 tojásból, kevés sóból, 1 kanál zsiradékból és annyi lisztből, amennyit felvesz, tésztát keverünk. Galuskát szaggatunk belőle, és sós vízben kifőzzük.

  Ezalatt a lábasban kocára vágott füstölt szalonnát olvasztunk. A töpörtyűt kiszedjük.

  A kifőtt tésztát beletesszük a forró zsírba. Meghintjük és összekeverjük a juhtúróval, és a töpörtyűt a tálra rakott tészta tetejére tesszük.

 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

manó mária 5 évvel ezelőtt
Én kapor helyett, tejföllel és apróra vágott lila-hagymával tálalom.
manó mária 5 évvel ezelőtt
Egy kicsit idegroncs lettem a regisztrációtól, de a cipőméretemen kívül azt megjegyezném, hogy az ujjperc-koptató krumpli reszelés elkerülése érdekében, a húsdarálónál is egyszerűbb megoldás, a szinte minden háztartásban lévő aprító(szecskázó) gép. A felkockázott burgonyát addig aprítom, amíg a kívánt pépességet el nem éri.
Görgei Gyula 6 évvel ezelőtt
Bocs, hogy vitázom, de véleményem és tapasztalatom szerint, ha a tészta feljön a víz tetejére már ki is szedhetö. Persze ha valaki darabosabban teszi bele a rumplit.... S még egy javaslat. Elég régóta praktikusabbnak látom reszelés helyett a krumplit négyfelé vágnom és húsdarálón ledarálnom. Ráadásul még az ujjaim is megmaradnak.
Sövényi Marianna 9 évvel ezelőtt
Aki nem ismeri ezt az ételt, annak nem árt elárulni, hogy szaggatás után tovább kell főzni, mint a sima galuskát /nokadlit/, mert a nyers krumplinak meg kell főnie!
Molnár Péter 10 évvel ezelőtt
Galagonyka, igazad van. Kassán járva kértünk sztrapacskát, hozták dohánybarnára sütött savanyú káposztával. A juhtúrós a "bryndzové háluski", a káposztás a sztrapacska. Egyébként káposztával is mennyei.
Molnár Péter 10 évvel ezelőtt
Galagonyka, igazad van. Kassán járva kértünk sztrapacskát, hozták dohánybarnára sütött savanyú káposztával. A juhtúrós a "bryndzové háluski", a káposztás a sztrapacska. Egyébként káposztával is mennyei.
Barna Péter 10 évvel ezelőtt
Friss kaporral megszórva szoktam tálalni!
Ricardo 10 évvel ezelőtt
Feltétlenül ki kell próbálni tehéntúróval, és szalonna nélkül! A burgonyareszelékbe pedig csak liszt és só kell. Így rendkívül finom. Juhtúróval meg se enném. Persze erre mondják, hogy ízlések és pofonok...
Tömör Andrea 11 évvel ezelőtt
A szlovákoktól tanultam meg, hogy ami juhtúrós, az a "haluska", ami meg káposztás az a "sztrapacska".... Néztek jó nagyot, hogy mi miért hívjuk a juhtúrós krumpligaluskát sztrapacskának... :-)
11 évvel ezelőtt
Én a nyers tésztába teszem a tejfölt és a szalonna zsírjából két evőkanállal. A szalonna zsírjára szedem.

Hasonló Receptek