Sztrapacska II.

default user icon
10 4.3/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 50 dkg meghámozott, lereszelt burgonya
 • 1 tojás
 • kevés só
 • liszt
 • kockára vágott füstölt szalonna
 • 1 kanál zsiradék
 • 10 dkg juhtúró

Elkészítés

  Elkészítés: A reszelt krumpliból, 1 tojásból, kevés sóból, 1 kanál zsiradékból és annyi lisztből, amennyit felvesz, tésztát keverünk. Galuskát szaggatunk belőle, és sós vízben kifőzzük.

  Ezalatt a lábasban kocára vágott füstölt szalonnát olvasztunk. A töpörtyűt kiszedjük.

  A kifőtt tésztát beletesszük a forró zsírba. Meghintjük és összekeverjük a juhtúróval, és a töpörtyűt a tálra rakott tészta tetejére tesszük.

 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

manó mária 6 évvel ezelőtt
Én kapor helyett, tejföllel és apróra vágott lila-hagymával tálalom.
manó mária 6 évvel ezelőtt
Egy kicsit idegroncs lettem a regisztrációtól, de a cipőméretemen kívül azt megjegyezném, hogy az ujjperc-koptató krumpli reszelés elkerülése érdekében, a húsdarálónál is egyszerűbb megoldás, a szinte minden háztartásban lévő aprító(szecskázó) gép. A felkockázott burgonyát addig aprítom, amíg a kívánt pépességet el nem éri.
Görgei Gyula 7 évvel ezelőtt
Bocs, hogy vitázom, de véleményem és tapasztalatom szerint, ha a tészta feljön a víz tetejére már ki is szedhetö. Persze ha valaki darabosabban teszi bele a rumplit.... S még egy javaslat. Elég régóta praktikusabbnak látom reszelés helyett a krumplit négyfelé vágnom és húsdarálón ledarálnom. Ráadásul még az ujjaim is megmaradnak.
Sövényi Marianna 10 évvel ezelőtt
Aki nem ismeri ezt az ételt, annak nem árt elárulni, hogy szaggatás után tovább kell főzni, mint a sima galuskát /nokadlit/, mert a nyers krumplinak meg kell főnie!
Molnár Péter 11 évvel ezelőtt
Galagonyka, igazad van. Kassán járva kértünk sztrapacskát, hozták dohánybarnára sütött savanyú káposztával. A juhtúrós a "bryndzové háluski", a káposztás a sztrapacska. Egyébként káposztával is mennyei.
Molnár Péter 11 évvel ezelőtt
Galagonyka, igazad van. Kassán járva kértünk sztrapacskát, hozták dohánybarnára sütött savanyú káposztával. A juhtúrós a "bryndzové háluski", a káposztás a sztrapacska. Egyébként káposztával is mennyei.
Barna Péter 11 évvel ezelőtt
Friss kaporral megszórva szoktam tálalni!
Ricardo 11 évvel ezelőtt
Feltétlenül ki kell próbálni tehéntúróval, és szalonna nélkül! A burgonyareszelékbe pedig csak liszt és só kell. Így rendkívül finom. Juhtúróval meg se enném. Persze erre mondják, hogy ízlések és pofonok...
Tömör Andrea 12 évvel ezelőtt
A szlovákoktól tanultam meg, hogy ami juhtúrós, az a "haluska", ami meg káposztás az a "sztrapacska".... Néztek jó nagyot, hogy mi miért hívjuk a juhtúrós krumpligaluskát sztrapacskának... :-)
12 évvel ezelőtt
Én a nyers tésztába teszem a tejfölt és a szalonna zsírjából két evőkanállal. A szalonna zsírjára szedem.

Hasonló Receptek