Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Szőlős-fetás karaj kuszkusszal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szőlős-fetás karaj kuszkusszal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 12
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 4 szelet 20 dkg-os rövidkaraj, csont nélkül
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál mustár
  • 1/2 dl olaj
  • 12 dkg piros szőlő
  • 12 dkg fehér szőlő
  • 25 dkg feta sajt
  • A körethez:
  • 20 dkg kuszkusz

Elkészítés:

A megmosott, leszárított karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, az ínas részeket éles késsel bevagdossuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, mustárral ízesítjük, és serpenyőben a forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült zsiradékkal, 2 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt 3/4 puhára pároljuk.

Közben a megmosott, leszemezett szőlőt félbevágjuk, ízlés szerint kimagozzuk, és a kicsi kockákra darabolt feta sajttal összeforgatjuk. Végül a szőlős sajtot a karajszeletekre halmozzuk, fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

A körethez a kuszkuszhoz képest egyszeres mennyiségű vizet lábosban vagy fazékban felforralunk, sózzuk, majd beleszórjuk a kuszkuszt, megkeverjük, és lefedve, lassú tűzön 10-12 perc alatt megpároljuk.

Ha elkészült, húsvillával fellazítjuk, tányérra halmozzuk, ráfektetjük a sajtos szőlővel búbozott karajszeletet, és meglocsoljuk a sült szaftjával.

Megjegyzés:

A kuszkuszt párolhatjuk zöldség- vagy húslevessel is. A karajon lévő ínas részeket azért fontos bevagdosni, hogy sülés közben a hússzelet ne zsugorodjon, ne ugorjon össze.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Oreo torta Oreo torta
Málnakrémleves mentás túrógombóccal Málnakrémleves mentás túrógombóccal
Cukkinis-paradicsomos tészta Cukkinis-paradicsomos tészta
Vörös bársony torta (Red velvet cake) Vörös bársony torta (Red velvet cake)
Szedres krémes Szedres krémes
Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával
Réteskosárkák mákos krémmel Réteskosárkák mákos krémmel
Csokoládés-mandulás-szilvás pite Csokoládés-mandulás-szilvás pite
Almás-barackos csirkemelltekercs Almás-barackos csirkemelltekercs
Levendulás éclair fánk Levendulás éclair fánk
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122355_gyros-110.jpg Gyros - görög nyár a konyhánkban

A nyári melegben az egyik legjobb, gyorsan elkészíthető, laktató, de nem megterhelő étel a gyros. A falatnyi fűszeres húsok, a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122376_helyi-110.jpg Vegyünk-együnk helyit!

Nyár derekán, kánikulában van-e kívánatosabb a jól behűtött, hevesi dinnyénél? Télen pedig milyen jólesik a frissen sült…

Napi tipp
A petrezselyemsaláta egyszerű, finom és kifejezetten nyári étel. A benne lévő bulgurnak köszönhetően laktató fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept