Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szőlős-fetás karaj kuszkusszal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szőlős-fetás karaj kuszkusszal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 13
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 4 szelet 20 dkg-os rövidkaraj, csont nélkül
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál mustár
  • 1/2 dl Vénusz olaj
  • 12 dkg piros szőlő
  • 12 dkg fehér szőlő
  • 25 dkg feta sajt
  • A körethez:
  • 20 dkg kuszkusz

Elkészítés:

A megmosott, leszárított karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, az ínas részeket éles késsel bevagdossuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, mustárral ízesítjük, és serpenyőben a forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült zsiradékkal, 2 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt 3/4 puhára pároljuk.

Közben a megmosott, leszemezett szőlőt félbevágjuk, ízlés szerint kimagozzuk, és a kicsi kockákra darabolt feta sajttal összeforgatjuk. Végül a szőlős sajtot a karajszeletekre halmozzuk, fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

A körethez a kuszkuszhoz képest egyszeres mennyiségű vizet lábosban vagy fazékban felforralunk, sózzuk, majd beleszórjuk a kuszkuszt, megkeverjük, és lefedve, lassú tűzön 10-12 perc alatt megpároljuk.

Ha elkészült, húsvillával fellazítjuk, tányérra halmozzuk, ráfektetjük a sajtos szőlővel búbozott karajszeletet, és meglocsoljuk a sült szaftjával.

Megjegyzés:

A kuszkuszt párolhatjuk zöldség- vagy húslevessel is. A karajon lévő ínas részeket azért fontos bevagdosni, hogy sülés közben a hússzelet ne zsugorodjon, ne ugorjon össze.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Házi krémesek
Igazi klasszikus, amit minden cukrászdában megtalálunk, de a bátrabbak otthon is elkészíthetik!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kolbászos lecsó tésztával Kolbászos lecsó tésztával
Sajtos-tejszínes csirke csőben sütve Sajtos-tejszínes csirke csőben sütve
Kókuszos-meggyes kocka Kókuszos-meggyes kocka
Mogyoróvajas-csokoládés keksz Mogyoróvajas-csokoládés keksz
Almás pite XVI. Almás pite XVI.
Fokhagymás sült krumpli Fokhagymás sült krumpli
Káposztakrémleves bacon-chips-szel Káposztakrémleves bacon-chips-szel
Sült töltött tojás Sült töltött tojás
Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely
Tárkonyos őzraguleves Tárkonyos őzraguleves
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123167_mezym-forte-110.jpg Emésztési panaszok? Hasfájás?

A hasi fájdalom, diszkomfort, puffadás, görcs mindenki számára ismert tünetek. Nagyobb mennyiségű, nehezebben emészthető étel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept