Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes pulykamáj

MME MME
4.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Az olajat felforrósítjuk, a májat gyakran forgatva, közepes tűzön kb. 5 percig pirítjuk benne. A végén kivesszük a májat az olajból, és megborsozzuk. Sózni csak közvetlenül fogyasztás előtt szabad, különben megkeményedik! A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, a pórét felkarikázzuk. A visszamaradt olajba rakjuk őket, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Kevergetve 3-4 percig pároljuk-pirítjuk.
A vízből, a tejből és a burgonyapüré porból elkészítjük a burgonyapürét, 1 percig állni hagyjuk, még egyszer átkeverjük, és szerecsendióval ízesítjük. A májat a párolt zöldségekkel és a burgonyapürével körítve tálaljuk.

Megjegyzés

Elkészítés: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: kb. 410 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek