Elkészítés: A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Az egész szemű török mogyorót egy forró, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Durvára vágjuk, a kandírozott cseresznyékkel hasonlóan teszünk.
A kézmeleg olvasztott csokoládéhoz keverjük a mogyorót, illetve a kandírozott gyümölcsöt. Amint kissé kezd szilárdulni, egy sütő papírral kibélelt tálcát előkészítünk, majd nedves kézzel halmokat formázunk a fehércsokoládés keverékből, kb. diónyi nagyságúakat, melyeket a papírra teszünk, és itt hagyunk kidermedni.
Papír bonbonkapszliban sajátkészítésű ajándékként is adhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre