Az olajat összekeverjük a pirospaprikával és néhány nagy csipet sóval. A csirkemellfilét megmossuk, szárazra töröljük, és falatnyi darabokra vágjuk. Ezután összeforgatjuk a fűszeres olajjal, és a hűtőbe tesszük 60 percre.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd a meghámozott lila hagymával együtt nagyobb darabokra vágjuk.
A hús-, a paprika- és a lilahagyma-darabokat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a nyársakat, végülmindetmeglocsoljuk a citrom kifacsart levével, és megszórjuk a finomra aprított petrezselyemmel.
Kicsi falatkák, mégis laktató fogás, amit után az ember azt érzi, hogy "rendes", azaz tartalmas ételt evett. Köretnek bármi passzol hozzá: ehetünk hozzá salátát, de akár rizst vagy krumplit is, attól függően, hogy ki mennyire éhes a nagy melegben. A legjobb rablóhús egyébként az, amikor a krumplit is a nyárson sütjük, így már csak egy jó kis tzaziki szükséges hozzá és máris kész a legfinomabb és legegyszerűbb nyári ebéd.
Ha van kedvetek, próbálkozzatok hús nélküli verzióval, esetleg valamilyen gyümölcs-sajt kombinációt is kipróbálhattok, például a barack-bacon-grill sajt hármast, ami mennyei. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!